U bevindt zich hier: Bezienswaardigheden Middelburg  
 BEZIENSWAARDIGHEDEN
Alkmaar
Den Haag
Den Helder
Haarlem
Middelburg
Volendam
Schagen
Texel

MIDDELBURG
 

Middelburg is de hoofdstad van Zeeland en vijfde monumentenstad van Nederland. In de sfeervolle binnenstad zijn meer dan 1200 monumenten en talrijke winkels, terrasjes, cafés en restaurants en culturele toeristische voorzieningen te vinden. Het is in Middelburg dan ook heerlijk rondwandelen, winkelen, eten en uitgaan.

Kloppend hart van Middelburg is de Markt. Behalve knooppunt van de verschillende winkelstraten, is er ook de “Vleeshal” en de “Drukkery” te vinden. Iedere donderdag is het warenmarkt. Het winkelaanbod in Middelburg is geweldig. Uiteraard zijn in Middelburg de bekende filialen en warenhuizen te vinden, maar in de kleine straatjes rondom de grote winkelstraten vind je ook veel zelfstandige winkeltjes. Na het winkelen is goed vertoeven op één van de vele terrasjes of in een heerlijk restaurant


Miniatuur Walcheren

Het hele eiland Walcheren is in een bloemrijke tuin op schaal nagebouwd.
Het leven speelt zich 20 keer verkleind af.

www.miniatuurwalcheren.nl


 

Stalhouderij Schroevers

Deze stalhouderij verzorgt rondritten per paardentram door Middelburg.
Tijdens de rondrit wordt in het Nederlands en in het Duits uitleg gegeven over de diverse bezienswaardigheden tijdens de rit.
De rondritten duren ca. 25 minuten.

www.paardetramzeeland.nl


Rondvaart Middelburg

U vaart in open boten door de oude grachten van Middelburg
met aan beide zijden oude gebouwen en pakhuizen die stammen uit een rijk VOC-verleden.
Door de deskundige uitleg tijdens deze gezellige tocht maakt u kennis met de rijke cultuurhistorie van Middelburg

www.rondvaartmiddelburg.nl


Rondvaart Veerse Meer vanuit Middelburg (3 uur)

Aan de Loskade in Middelburg kan men inschepen voor een mini-cruise naar het Veerse Meer.
De tocht door het kanaal met het uitzicht op de wijdse polders van Walcheren en een echte schutting door de sluis van Veere is een unieke belevenis.

www.rederij-dijkhuizen.nl


Zeeuws Museum

Het museum beheert de grootste verzameling Zeeuws erfgoed ter wereld. Te zien zijn de wereldberoemde serie 16e eeuwse wandtapijten, prachtige porselein- en schilderijenverzamelingen, verrassende mode en streekdrachtenzalen en kabinetten met kunst uit Oost en West.

www.zeeuwsmuseum.nl



Mini Mundi

Mini Mundi is een nieuw familiepretpark in Middelburg met vele verrassende en spannende familie-attracties, een grote binnen- en een buitenspeeltuin, een megapaviljoen en een compleet miniatuurpark.

Het park speelt met het thema groot en klein. Het ene moment voel je je piepklein aan de voeten van de gigantische reus die het park bewaakt of in de gigantische speelruimte. Het andere moment voel je je een reus In Miniatuur Walcheren. Het miniatuurgedeelte van Mini Mundi dat in samenwerking met Madurodam is uitgebreid en volledig vernieuwd.

www.minimundi.nl




 
 

Hotels in Middelburg